Köpa cockervalp

Du som har bestämt dig för att ta en valp från oss har säkert läst på om rasen. Att cockern är en stötande småvilt och fågelhund, ja en sportig allroundhund. Den fullkomligt ÄLSKAR att arbeta. Med vad spelar nästan ingen roll bara den får jobba. Agility, viltspår, lydnad vanlig som rally, utställning, listan kan göras lång.

Det DU som cockerägare MÅSTE ha, är humor. Denna ras hittar på det mest otroliga saker, uppfinningsrikedomen är STOR. 

Du måste vara beredd på att cockern INTE är en "soffliggarhund" trots sina bedjande ögon och sitt behov av nära kroppskontakt. Den vill tillbringa mycket tid i skog och mark. Du får inte vara rädd att gå några extra varv med dammsugaren eller skurtrasan efter en utevistelse, du anar inte vad som följer med hem i pälsen.

Eftersom cockern är en ras som ska trimmas med jämna mellanrum måste du vara utrustad med ett stort intresse för pälsvård. Tovorna radar upp sig ganska fort om man slarvar med detta. En välskött cocker är en lättskött cocker.

Valp från Dancing Feet´s

De önskemål jag har av dig som valpköpare är:

* att Du är aktiv i ditt "hunderi". Det behöver inte vara på tävlingsnivå utan ett för dig och hunden skojigt och givande samarbete

* att vi har en kontinuerlig kontakt, från valp till veteran. Jag finns som stöd och svarar på de frågor som dyker upp. Det är bättre att fråga en gång för mycket än att inte fråga alls

* att Du och din hund deltar på våra valpträffar. Där vi bl.a går igenom hur man vardagstrimmar, hur det går till på utställning, hur ni börjar och fortsätter med viltspår osv...

 

systerbror

En valp lämnar inte oss förrän den är minst 8 veckor.

* Registrerad i Svenska Kennelklubben och säljs enligt SKK:s regler

* är avmaskad

* vaccinerad

* veterinärbesiktigad, intyget inte älder än en vecka

* Idmärkt

* doldafelförsäkrad  under 3 år i If

* har med sig en "snuttefilt" som doftar trygghet

* valpfoder och diverse råd

4

***************************

Valpar hos oss lever i och med familjen. Bli tränade på alla "konstiga" ljud som finns i ett hem. Kloklippning och att stå på trimbord. "Upptäcka" lite av världen utanför.

********

Då jag med mitt avelsarbete vill behålla den rastypiska, sunda och harmoniska cockern, är både mor och far friröntgade och ögonlysta, samt är sunda och friska både i temprament och exteriört.

***

Har Du frågor redan nu, maila eller ring gärna.