2021

21 oktober

Gör ett försök att skriva här då hemsidan och jag inte kommer riktigt sams. Nu under hösten har Asta och jag varit på 3 utställningar. Den första var den 11 september på Uppsala cockerklubbs  Cmutställning, en som vanligt trevlig dag med hemlig domare. Den hemlige domaren som klev in i ringen var Uno Kristoffersson. Asta Bästa champion och blev 4:e bästa tik.

242863197_10158935466857950_6066290040530290959_n

Dagen efter den 12 september var vi till Gimo och där blev Asta bästa championtik och slutade som 3:a i bästa tik. Ingen bild från den dagen.

Den 3 oktober bar det iväg till Södertälje och Stockholms cockerklubbs stora utställning, domare var Joel Lantz. Asta bästa champion, Bästa tik och BIS reserv.

 244003951_10158690088897686_2166798730838696091_n244463485_10158953292197950_4022270920920714900_n

 

Många rosifetter blev det den här dagen

DF´s In your Dreams/Dixie var också där på sin första utställning. Så fin i ringen och domaren gillade henne också, placerade henne som 4:a i valpklass 1.

Grattis fina Dixie!

Dixie

 

 

1 april

En riktig Glad Påsk önskar vi er alla! Hoppas vädregudarna är med er och att ni får en härlig helg!

Här paltar livet på som vanligt, flickorna är väldigt "behjälpliga" med allt arbete ute på tomten. De verktyg och trädgårdsredskap jag behöver finns aldrig där jag lagt dem, undrar just vad, speciellt Berit , har för planer  

Sedan är det med spänning jag väntar på att få se tecken på om Irma är dräktig, lite för tidigt är det ju än, men visst är det spännande!

Väldigt liten Irma

45496082_10156253210557950_8328343686077218816_n

gul

23 mars

Irma är nu parad med Highlighter Worth The Wait/ Troy. Förväntade valpar slutet på maj!

 

19 februari

Idag kom svaret på provet från OFA på Irmas test på AON och hon är normal/clear! Härligt! Nu väntar jag bara på att hon ska börja löpa, men det verkar dröja.... Hon bryr sig dock föga utan flänger på som vanligt, dvs som en virvelvind. Ibland sitter hon still men då ska det vara djurprogram på TVn.

Hänger inte kameran och du med matte? Ska ju hämta råttan ju...

DSC_0009

 

...här är den ju...

ett

...visst är den fin....

  två

Djurprogram är intressanta

tvirma

 

8 februari

Nu är det vinter som heter duga. Burr så kallt det är! Snön bara fortsätter att falla till hundarnas stora glädje, att forsa fram i lössnö är härligt. Det skojigaste att ha med sig ute, inne ja överallt är frisbeen som ALLA ska ha.

Nu väntar jag varje dag på att Irma ska börja löpa men som det alltid är "all vår väntan äro svår" Det är bara att hålla ut...

 

 

           Ett

 

                         tre                  

 Åtta

 

14 januari 

Nu har jag funderat färdigt och bestämt mig att Irma ska paras nästa gång hon löper. Det kan bli när som helst, förhoppningvis nu i februari. Har tittat på lämpliga hanar och fastnade för Highlighter Worth The Wait/Troy.  Jag tror att dessa två kompletterar varandra.

Se under valpar där jag kommer att uppdatera om parning och ev dräktighet

 

8 januari

Nu har hela 2020 passerat och det året lägger vi i papperskorgen! Inget speciellt har hänt här hos oss, men vår förhoppning är att 2021 år blir lite bättre. Flickorna är helt obekymrade om vad som pågår runtomkring, de är bara lyckliga att få vara med på det som händer i vardagen.

Har lite funderingar på att para Irma under det här året, det gäller att hitta någon bra partner bara. Återkommer om dett längre fram. Lovar att uppdatera sidan lite oftare!

Efter

 

 

 

2019

Uppdaterat 17 december

Nu är snart 2019 slut och jag har varit jättedålig att uppdatera, skämsmösa på!

Det har hänt en hel del, det mesta bara skoj. Vi tränar en del, det går sådär tycker jag då men men skam den som ger sig.

Uställningar har det också varit en del trots att jag inte är någon utställningsnörd. Gotland som vanligt i år i maj igen med bästa Stina och Jenni. Vädret inte mycket att hurra för, snö ena dagen och kallt som attans i 3 dagar. Jag hade Irma och Asta med. Irma blev BIR dag 2, samt BIS 3:a. Asta fick nöja sig med Exellent bägge dagarna.

Stina1

DSC_0078

Sedan var det dags i juni för Asta i Stoxa, Bästa tik med Cert och BIM. Visad av bästa "farmor" Monica. Det gäller att rida på vågen så nästa utställning blev i Högbo i juli, Asta Bästa tik med Cert och BIM, även denna gång visad av "farmor" Monica.

yeees

Sedan bar det av i månadsskiftet augusti/september till Norrland på en minisemestser. I Örnsköldsvik blev Irma bästa juniortik, 4:e bästa tik. Asta blev 2:a bästa tik med reservcert. Dag 2 i Vännäs fick flickorna nöja sig med ck. Härliga dagar hade vi så detta gör vi om nästa år.

n19_5 (1)

n19_19b

Septemeber på Gimoutställningen visade jag själv och Asta fick sitt sista Cert och blev Champion! Gissa om jag är stolt över min AstaBasta!

champ

Vi avslutade året som vi oftas brukar med att åka till den alltid trevliga Jällautställningen. Irma fjantade sig runt i ringen, hon har fått för sig att nu är det bara lek och bus som gäller. Nu får hon vila från allt vad utställningar heter, bara växa till sig och vara hund. Asta gick det bättre för, hon blev BIR, BIG och slutade som BIS 3:a.

Hoppas att ni precis som vi har haft ett bra år och att vi alla kan se fram emot ett fint nytt 2020!

 ÖNSKAR ER ALLA EN RIGTIGT GOD JUL!

 

 

 

Uppdaterat 17 februari

 Hjärtebarnen 2 år i dag

 helehögen

 

*****

 2018

23 december

Idag säger vi Grattis till våra Glädjespridare på deras 4- årsdag

Mamma Klara grattar från himlen

glädjespridare

***

22 december

Länge sedan jag skrev och en hel del har hänt, både ont och gott. Det jobbiga är att Elsa flyttat till sin älskade husse i himlen/se Elsas sida/

Det skojiga är att lilla Pearldrops Chocolate Dream/Irma har flyttat hit till oss. Hon flyttade hit i november 9 veckor gammal. Hon växer så det knakar och är ett busigt, charmigt chokladtroll som härjar med Asta, Berit och mig. Spännande att se vad det blir av denna liverroantjej. Tack Sussie för förtroendet att få köpa charmtrollet!

h4  h1 

DSC_0075

 mössa

*****

2017

Juli

Äntligen har vi fått lite sommar ute, härligt! Tiden rullar på och Berit och hennes syskon växer så det knakar åtminstone vet jag att Truls växer både på höjden och pälsmässigt. Truls har nämligen varit här 5 dagar på kollo till Berits stora förtjusning. Full ös medvetslös nästan hela dagarna, roligt har de i allafall.

Finaste Truls

finatruls

Bror och syster

syskon

Fullt ös...

Lektaim

...ibland undrar man vem är vem...

Vemärvem

Nu i helgen har jag och Berit varit på en Valphelg på "Maries Loge" i Östhammar. En stor härlig loge anpassad med allt du behöver för att träna med din hund

 Vi har bott hos Stina och hennes hundar för Stina och lilla Daisy, Berits bästis, var också med. Mycket lärorika dagar både för Berit och mig. 

Vi fick prova på  kontaktövningar, skvallerträning, handtarget, balansövningar, Dogparkour och Nosework. Vi hade många pausar med fika, glada skratt och lite teori. Allt var lagom långt, helt anpassat till våra små 4-benta vänner.

Lite godissök...

godissök 

Här fick Berit  vara "visningsobjekt" när Marie förklarade

träningsobjekt

Lite vila på Dogparkourbalansen...

vila1

...hallå sluta fota, ser du inte att jag ska gå och vila...

synsej

 ...konsten att slappna av trots allt runt om..

vila

...balansplattan var jätteskoj tyckte Berit, även när den gungade...

balans

...nosework var hur kul som helst...

mernosework

...speciellt när det vankades godis efter utfört uppdrag.

b8

"Presentsök" enligt Berit...efter avslutad kurs fick alla ett Diplom och sedan en present som vi fick välja ur plastlådan som Berit står på. Hon hade bråttom dit innan Marie tog av locket...

b3

Två helsköna småtjejer

Daisy 3,5 mån och Berit 4,5 mån

daisyoberit

 

 

 

 

****

Uppdaterat 27 juni

Hoppas ni har haft en härlig Midsommarhelg för det har vi!

Idag för 10 år sedan föddes den första kullen här på kenneln och ur den så stannade Elsa kvar här. Det bestämde hon själv redan vid 5 veckor, jo det är sant, hon var med i allt jag gjorde, följde alltid efter mig när hon var utanför valphagen. Vem kan motstå en sådan liten bestämd dam och jag har inte för en sekund ångrat att jag lät henne stanna. Hon är min trognaste vän

 Vi gratulerar hela Dansligan och hoppas att ni har många fina år framför er 

dansligan

*****

 

 

Uppdaterat 18 juni

Nu har det gått en vecka sedan Klara vandrade över regnbågsbron och flickorna, speciellt Elsa, har börjat accepterat att hon inte kommer hem igen. Elsa och Klara var ju så tajta med varandra precis som jag tror att Asta och Berit kommer att bli framöver.

Vi lever på som vanligt och i helgen har vi varit hos vår kompis Stina som också har sparat en valp som Berit har skoj tillsammans med. Nu är lilla Daisy, som hon heter, 5 veckor yngre än Berit och det märks ännu på storleksskillnaden. Men de är kompisar precis som deras mammor, Asta och Peggy, som också växte upp tillsammans.

Daisy och Berit, två små skönheter

daisyberit

Här är alla flickorna samlade, ålder från 12 veckor till 11 år

sjuflickor

Ståbild på Berit 4 månader som växer så det knakar. Just nu har hon hängbro och ryggkulle. Men vad gör det, älskar denna lilla dam så

berit4mån

Berit med vind i håret

medvindihår

Snart är det midsommar och hörs vi inte innan dess så önskar jag alla redan nu en riktigt härlig helg med allt som där tillhör!

****

 

Uppdaterat 9 juni

Idag är en sorgens dag hos oss. Min självsfrände och underbaraste vän Klara har efter en kort tids sjukdom vandrat över regnbågsbron.

Klara konstaterades i april ha en autoimmun sjukdom som heter Trombocytopeni vilket betyder att de röda blodplättarna nästan slutat att produceras i hennes benmärg. Hon hade också en kraftig anaplasma. Hon svarade inte på någon behandling utan fick sämre och sämre värden. Kroppen hade inre blödningar och hon blev tröttare och tröttare. Men alltid go och höll ett vakande öga över mig. Men när man märker att inget hjälper ens vän så finns bara en väg, kvalitet framför kvantitet, så i nära samtal och samförstånd med min underbara veterinär togs beslutet att hon skulle få somna in. Nu vakar Klara över sin husse som hon vakat över mig min underbaraste av vänner, min själsfrände 

loonapix_14970298681675967206klarabella

" Mitt hjärta blöder åter en gång 

Klara min själsfrände du finns inte längre

Du som var min stora tröst när stunderna blev för svåra

Du som visste när det blev tungt

Du som såg in i min själ

Du som gav allt av dig själv 

Du som tog livet med ro, så även din sjukdom

Nu har du i sakta mak vandrat över regnbågsbron där husse välkomnat dig

Vaka över honom som du vakat över mig

Du fattas mig så du underbarast käresta vän"

***** 

Uppdatera 3 juni

Idag firara vi våra Godingar som blir hela 3 år.

goding

Tänk vad tiden går fort, det var ju igår de var små illbattingar och idag stora stolta individer. Som lilla Asta 8 veckor på bilden, som har blivit mamma själv till 6 fina glädjespridare.

valparasts

Kommer att börja skriva här mer regelbundet nu när Astas valpar har flyttat.

Jag och flickorna har börjat åka ut till landet för att förbereda sommarboendet. Vädret har ju inte varit alltför inbjudande att sova över ännu då vi inte har el att värma upp torpet med. Fuktigt och rått än så länge men vi ser fram emot ett fint sommarväder så vi kan börja leva grottliv igen.

 Asta-Berit har dragkamp och ingen vill ge sig

Dragkamp2

Snälla hjälp mig ber Berit

min

Två blöta lite buttra tanter, Klara och Elsa

blötatanter

En glad apporterande Asta

Asta

Oskyldig Berit med granris

ajabaja

Mamma vakar över dotter

astaberit

Men det är skönt att sova i knä också tycker Berit

L1060209