SE CVH Dancing Feet´s Walzing Lady

"Elsa"

2007-06-27- 2018-10-01

ELSA

En stjärna har tänts på himlavalvet idag (1 oktober-18).

En stjärna som lyser så klart, som leder mig i mitt mörker. Ett mörker som värker. 

Elsa min vän, du var det mest varmhjärtade väsen, min tröst min ledstjärna. Du tog livet med ett sagolikt lugn, din mildhet mot allt och alla var obeskrivligt.

Elsa du var vår första ur vår första kull som stannade. OM jag fått bestämma har du fått stanna för alltid.

Nu har du kommit hem till husse i himlen. Vet att du är välkomnad med öppna armar och att ni kommer att ta hand om varandra.

Mina hjärtan

 

 

Född: 2007-06-27. Höfter: A. Prcd-PRA: Hereditärt Fri. FN: Fri. MH-status känd

elsa18v

Elsa 8 veckor

elsa211

Elsa 4 månader

elsa3år

Elsa 3 år

Det är jag som är Elsa/DF´s Walzing Lady.

Min mamma är SE VCH stora Barnviks For The Finest Nose

 pappa är SU(u)CH westerner Hi- Flyer.

När jag var 4 veckor bestämde jag mig för att jag skulle stanna kvar i den här familjen. Försökte på alla sätt och vis att beveka matte för hon hade siktat in sig på en syster till mig. Jag tittade stadigt på matte varje vaket ögonblick, fjäskade och hade mig. Visade mig från min allra bästa sida så fort hon tittade på mig. Trägen vinner som man säger, syster min fick flytta och jag fick stanna.

Det man hittills kan säga om mig är att jag är en väldigt följsam (tycker jag själv i allafall) och genomtrevlig hund med typisk cockermentalitet. Har väldigt lätt för att varva ner inomhus och har väldigt mycket drag under sulorna ute. det sägs att jag är väldigt lik min mamma i det fallet. 

Jag tycker det är roligt att lära mig nya saker, om jag tänker efter så är det mesta nytt, men som jag sa så är det skoj för jag får så mycket godsaker i munnen när matte tycker att jag gör rätt. Hon (matte alltså) har en sak i handen som knäpper ibland och den måste man ju bara kika på och varje gång den knäpper till då ploppar det det fram en godsak. Har bestämt mig för att hålla mig väl med denna knäppiga sak...tillsvidare...

Det talas om att jag ska åka på utställningar, om det vet jag ingenting om ännu.Har fått lukta på något konstigt, min mamma sa att det var en rådjursfsot. En sådan ska jag tydligen få lära mig att spåra upp i skogen nästa år när jag fått lite mer "kött på benen" som matte säger.

Mors så länge!

Hallå igen! Måste bara berätta att jag varit på några utställningar och jag måste få skryta lite. Jag sköter mig mycket bra i ringen (min åsikt alltså), hälsar glatt på allt ochn alla (man är väl artig). har charmat dom flesta domarna = flera HP-rosetter. Bra va?

elsa51

Måste också fortsätta att berätta att jag har fattat vad mamma håller på med i skogennär hon får sele på sig. I början förstod jag inte varför jag också skulle ha en sådan, sele alltså, på mig när vi gick ut på skattjakt. Men nu har allt fallit på plats i mitt huvud. Det är så roligt att jag nästan kryper ur skinnet ska jag säga. Matte har aldrig riktigt visat mig "att här ska du nosa" utan jag har fått fixat och trixat för att komma på vad jag ska göra å jisses vad beröm jag fick när det plingade till första gången. Nu ska ni inte tro att matte slutat ge beröm, det får jag i massor men det skojigaste är ju aatt hitta klöven!!! Så nu ska jag starta i anlagsklass till våren.

Nu har jag klarat anlagsprovet med glans. Jag kom på 3:e plats i den klassen på DM som Uppsala Cockerklubb anordnade tillsammans med Upplands Dreverklubb i augusti 2009.

dm

2010

Nu var det länge sedan jag fick en syl i vädret, men bättre sent än aldrig heter det ju. Jag har gått en agilitykurs med Jenni under våren. Gissa om det var skoj, derte vill jag gärna fortsätta med, om Jenni vill förstås.

slalom

Jag arbetar med andra saker som tex apportering och jag måste säga att det är skojigt när man kommer på hur man ska hantera något stort och tungt i munnen. Ni ska se  när jag hämtar dummisarna som matte lägger ut, det går som en dans. Hämtar också svamp, men då blir inte matte glad, hm....Kan inte förstå varaför hon ska ha dem och inte jag, ja ja det är bara att sitta och titta på när hon stoppar godsakerna i korgen.

Jag har också varit med på Uppsala Cockerklubbs KM i viltspår/öppen klass i samarbete med Uppsala Dreverklubb och den vann jag och blev

KLUBBMÄSTARE 2010!

dmchamp2

Jag har också gått en jaktkurs tillsammans med min matte och det var jätteskojigt. Tror att matte tyckte detsamma som jag, hon fick i allafall lära sig en massa nya saker som hon kommer att ha nytta av när vi tränar tillsammans. Nu väntar jag med spänning på att få gå ett MH. Det ryktas också också om att jag kanske ska få träfffa någon snygging nästa gång jag löper.

*****

lek

Jag genomförde mitt MH i oktober och det var lätt som en plätt. Matte var mäkta nöjd med mig!

Vi forsätter att jaktträna och det är ff lika skojigt. Matte gör det svårare och svårare och stadgan, som matte kallar det, börjar bli riktigt bra.

Nu är det bestämt att Occis All Of My Dreams/Mickey blir min partner vid nästa löp. Det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma i vår valplåda.

***

2011

Den 7 maj blev jag mamma till 6 härliga ungar. Allt gick som smort om jag får säga så. Klara stannar kvar hos mig, de andra kommer jag att få träffa då och då har matte sagt.

kamraterna

2012

Jag har tur att några av min a barn bor så pass nära att jag fårträffa dem ganska regelbundet. de kommer hit för att få sina pälsar fixade av matte, måste bara få säga att de har aartat ssig bra. De är trevliga och väluppfostrade och har väldig trevliga ägare.

Detta har gort att jag har fått träffa Mickey nu vid mitt löp så nu hoppas vi på att det blir lika trevliga ungar den här gången. valpningen bör bli ungefär vid samma tidpunkt som förra året, i början på maj!

Ja tänk så lustigt dert kan bli med valpar. Jag fick 5 busfrön den 3 maj, 2 flickor och 3 pojkar. En flicka och en pojk har flyttat till Norge och de andra tre bor nära mig så jag poch matte kan träffa dem lite då och då. 

busungar2012

2013

Det här året hara varit ett "slapparår" dvs inga barn, inga tuffa krav, bara vanligt härligthundliv. Vi har tränat lite rallylydnad, för mig något nytt men skoj.

rally2

Amanda och Elin (mattes barnbarn) har börjat intresera sig för "barn med hund" och det har ju gått hur bra som helst. Flickorna är så duktiga med oss 4-benta som här då min dotter Klara till vänster visas av Elin och jag av Amanda. Vi kom etta och tvåa.

ettatvaa

Vi har tillbringat lång tid på landet i sommar och höst med allt vad där tillhör, bla mycket rantande i härlig skog.

hemma

2014

Nu har matte bestämt att jag under detta år ska få en valpkull igen. Den här gången ska jag få träffa snygga hanen Westridge Sweet´n Spicey/Max.

Den 3 juni fick jag ett välmående gäng busungar, 4 flickor och 2 pojkar. Nu har matte lovat att jag ska få gå i pension när det gäller barnafödande.