Uppdaterat 17 februari

 Hjärtebarnen 2 år i dag

 helehögen

 

*****

 

23 december

Idag säger vi Grattis till våra Glädjespridare på deras 4- årsdag

Mamma Klara grattar från himlen

glädjespridare

***

22 december

Länge sedan jag skrev och en hel del har hänt, både ont och gott. Det jobbiga är att Elsa flyttat till sin älskade husse i himlen/se Elsas sida/

Det skojiga är att lilla Pearldrops Chocolate Dream/Irma har flyttat hit till oss. Hon flyttade hit i november 9 veckor gammal. Hon växer så det knakar och är ett busigt, charmigt chokladtroll som härjar med Asta, Berit och mig. Spännande att se vad det blir av denna liverroantjej. Tack Sussie för förtroendet att få köpa charmtrollet!

h4  h1 

DSC_0075

 mössa

*****

Juli

Äntligen har vi fått lite sommar ute, härligt! Tiden rullar på och Berit och hennes syskon växer så det knakar åtminstone vet jag att Truls växer både på höjden och pälsmässigt. Truls har nämligen varit här 5 dagar på kollo till Berits stora förtjusning. Full ös medvetslös nästan hela dagarna, roligt har de i allafall.

Finaste Truls

finatruls

Bror och syster

syskon

Fullt ös...

Lektaim

...ibland undrar man vem är vem...

Vemärvem

Nu i helgen har jag och Berit varit på en Valphelg på "Maries Loge" i Östhammar. En stor härlig loge anpassad med allt du behöver för att träna med din hund

 Vi har bott hos Stina och hennes hundar för Stina och lilla Daisy, Berits bästis, var också med. Mycket lärorika dagar både för Berit och mig. 

Vi fick prova på  kontaktövningar, skvallerträning, handtarget, balansövningar, Dogparkour och Nosework. Vi hade många pausar med fika, glada skratt och lite teori. Allt var lagom långt, helt anpassat till våra små 4-benta vänner.

Lite godissök...

godissök 

Här fick Berit  vara "visningsobjekt" när Marie förklarade

träningsobjekt

Lite vila på Dogparkourbalansen...

vila1

...hallå sluta fota, ser du inte att jag ska gå och vila...

synsej

 ...konsten att slappna av trots allt runt om..

vila

...balansplattan var jätteskoj tyckte Berit, även när den gungade...

balans

...nosework var hur kul som helst...

mernosework

...speciellt när det vankades godis efter utfört uppdrag.

b8

"Presentsök" enligt Berit...efter avslutad kurs fick alla ett Diplom och sedan en present som vi fick välja ur plastlådan som Berit står på. Hon hade bråttom dit innan Marie tog av locket...

b3

Två helsköna småtjejer

Daisy 3,5 mån och Berit 4,5 mån

daisyoberit

 

 

 

 

****

Uppdaterat 27 juni

Hoppas ni har haft en härlig Midsommarhelg för det har vi!

Idag för 10 år sedan föddes den första kullen här på kenneln och ur den så stannade Elsa kvar här. Det bestämde hon själv redan vid 5 veckor, jo det är sant, hon var med i allt jag gjorde, följde alltid efter mig när hon var utanför valphagen. Vem kan motstå en sådan liten bestämd dam och jag har inte för en sekund ångrat att jag lät henne stanna. Hon är min trognaste vän

 Vi gratulerar hela Dansligan och hoppas att ni har många fina år framför er 

dansligan

*****

 

 

Uppdaterat 18 juni

Nu har det gått en vecka sedan Klara vandrade över regnbågsbron och flickorna, speciellt Elsa, har börjat accepterat att hon inte kommer hem igen. Elsa och Klara var ju så tajta med varandra precis som jag tror att Asta och Berit kommer att bli framöver.

Vi lever på som vanligt och i helgen har vi varit hos vår kompis Stina som också har sparat en valp som Berit har skoj tillsammans med. Nu är lilla Daisy, som hon heter, 5 veckor yngre än Berit och det märks ännu på storleksskillnaden. Men de är kompisar precis som deras mammor, Asta och Peggy, som också växte upp tillsammans.

Daisy och Berit, två små skönheter

daisyberit

Här är alla flickorna samlade, ålder från 12 veckor till 11 år

sjuflickor

Ståbild på Berit 4 månader som växer så det knakar. Just nu har hon hängbro och ryggkulle. Men vad gör det, älskar denna lilla dam så

berit4mån

Berit med vind i håret

medvindihår

Snart är det midsommar och hörs vi inte innan dess så önskar jag alla redan nu en riktigt härlig helg med allt som där tillhör!

****

 

Uppdaterat 9 juni

Idag är en sorgens dag hos oss. Min självsfrände och underbaraste vän Klara har efter en kort tids sjukdom vandrat över regnbågsbron.

Klara konstaterades i april ha en autoimmun sjukdom som heter Trombocytopeni vilket betyder att de röda blodplättarna nästan slutat att produceras i hennes benmärg. Hon hade också en kraftig anaplasma. Hon svarade inte på någon behandling utan fick sämre och sämre värden. Kroppen hade inre blödningar och hon blev tröttare och tröttare. Men alltid go och höll ett vakande öga över mig. Men när man märker att inget hjälper ens vän så finns bara en väg, kvalitet framför kvantitet, så i nära samtal och samförstånd med min underbara veterinär togs beslutet att hon skulle få somna in. Nu vakar Klara över sin husse som hon vakat över mig min underbaraste av vänner, min själsfrände 

loonapix_14970298681675967206klarabella

" Mitt hjärta blöder åter en gång 

Klara min själsfrände du finns inte längre

Du som var min stora tröst när stunderna blev för svåra

Du som visste när det blev tungt

Du som såg in i min själ

Du som gav allt av dig själv 

Du som tog livet med ro, så även din sjukdom

Nu har du i sakta mak vandrat över regnbågsbron där husse välkomnat dig

Vaka över honom som du vakat över mig

Du fattas mig så du underbarast käresta vän"

***** 

Uppdatera 3 juni

Idag firara vi våra Godingar som blir hela 3 år.

goding

Tänk vad tiden går fort, det var ju igår de var små illbattingar och idag stora stolta individer. Som lilla Asta 8 veckor på bilden, som har blivit mamma själv till 6 fina glädjespridare.

valparasts

Kommer att börja skriva här mer regelbundet nu när Astas valpar har flyttat.

Jag och flickorna har börjat åka ut till landet för att förbereda sommarboendet. Vädret har ju inte varit alltför inbjudande att sova över ännu då vi inte har el att värma upp torpet med. Fuktigt och rått än så länge men vi ser fram emot ett fint sommarväder så vi kan börja leva grottliv igen.

 Asta-Berit har dragkamp och ingen vill ge sig

Dragkamp2

Snälla hjälp mig ber Berit

min

Två blöta lite buttra tanter, Klara och Elsa

blötatanter

En glad apporterande Asta

Asta

Oskyldig Berit med granris

ajabaja

Mamma vakar över dotter

astaberit

Men det är skönt att sova i knä också tycker Berit

L1060209